Κορωνοϊός: Φρίκη στη Νότια Αφρική – Ανατριχιαστικές εικόνες με μαζικούς τάφους για χιλιάδες θύματα της πανδημίας [εικόνες]

ΣΧΕΔΟΝ 10.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

Η συχνότητα ταφής θυμάτων στη Νότια Αφρική έχει αυξηθεί δραματικά στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού

Οι εκσκαφείς εργάζονται πυρετωδώς στη Νότια Αφρική ανοίγοντας μαζικούς τάφους καθώς καλπάζει η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Σε ανατριχιαστικές φωτογραφίες από το νεκροταφείο Όλιφαντσβεϊλ έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ διακρίνονται σειρές νιόσκαφτων τάφων καθώς τα θύματα στη χώρα πλησιάζουν τις 10.000 και τα κρούσματα χθες τις 529.877, ανάμεσά τους και χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές.

Η συχνότητα ταφής θυμάτων στη Νότια Αφρική έχει αυξηθεί δραματικά στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού / Φωτογραφίες: ΑΡ
Τα νεκροτομεία έχουν πλημμυρίσει και οι Αρχές χρησιμοποιούν πλέον κοντέινερ-ψυγεία για τις σορούς των θυμάτων του κορωνοϊού, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο πραγματικός αριθμός τους είναι πολύ υψηλότερος. Ο Στίβεν Φονσέκα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού τόνισε ότι άλλες χώρες της Μαύρης Ηπείρου θα πρέπει να αντλήσουν διδάγματα από αυτά που βιώνει τώρα η Νότια Αφρική και να προετοιμαστούν εγκαίρως. «Από τη στιγμή που μια χώρα βιώνει μια έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ήδη πολύ αργά για να καταστρώσει σχέδια για τη διαχείριση μαζικών θυμάτων», είπε.

Παρά τις προσπάθειες των Αρχών να βάλουν φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού η πανδημία έχει γονατίσει τις υπηρεσίες Υγείας, ενώ τα νοσοκομεία πασχίζουν να ανταπεξέλθουν με τις ελλείψεις σε κλίνες, προστατευτικό εξοπλισμό και προσωπικό, με αποτέλεσμα ασθενείς της Covid-19 να νοσηλεύονται σε κάποιες περιπτώσεις δίπλα σε άλλους αρρώστους! Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αφρική έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, αλλά ειδικοί θεωρούν ότι πραγματικός αριθμός είναι κατά πολύ υψηλότερος καθώς δεν διεξάγονται επαρκή διαγνωστικά τεστ στην ήπειρο των 1,3 δισ. κατοίκων.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.