Τρέχουν σαν τρελοί και μιλάνε στο κινητό οι Έλληνες οδηγοί

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητού κατά την οδήγηση.

Πάνω από 5.500 οδηγοί «πιάστηκαν» από την Τροχαία να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Ειδικότερα την εβδομάδα 20 έως 26 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 23.930 οχήματα, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 6.381 παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια.

Για να επιτευχθούν όλοι οι παραπάνω έλεγχοι συγκροτήθηκαν 1.000 συνεργεία της Τροχαίας σε όλη τη χώρα βεβαιώνοντας 5.792 παραβάσεις για υπερβολική ταχύητα και 589 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Πρωταθλήτρια περιοχή των παραβάσεων αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη στην οποία βεβαιώθηκαν 873 κλήσεις και ακολουθούν η Αττική με 544, η Πιερία με 386, το Κιλκίς με 319 και τα Ιωάννινα με 308 παραβάσεις.

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων και επίσης ξεκαθαρίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.