Τραμπ κατά παικτών του ΝΒΑ: “Είναι αισχρό να γονατίζουν στον εθνικό ύμνο”

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή των ΗΠΑ και χαρακτήρισε ως αισχρή την απόφαση των παικτών του ΝΒΑ να γονατίζουν στη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, πριν από την έναρξη των αγώνων.

Νέα επίθεση κατά των παικτών του ΝΒΑ εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και την τάση που υπάρχει μεταξύ των παικτών προκειμένου να γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη κίνηση ως αισχρή απέναντι στην αμερικανική σημαία.

“Όταν βλέπω τον κόσμο να γονατίζει την ώρα του εθνικού ύμνου και να μην σέβεται τη σημαία μας, αυτό που κάνω προσωπικά είναι να κλείσω την τηλεόραση. Νομίζω ότι είναι αισχρό! Δουλέψαμε με το ΝΒΑ όλο αυτόν τον καιρό για να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, τους πίεσα να επιστρέψουν στο γήπεδο και μετά βλέπω τους πάντες να γονατίζουν. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από μένα. Όταν το βλέπω, κλείνω αμέσως την τηλεόραση. Δεν έχω το παραμικρό ενδιαφέρον για τον αγώνα. Το ίδιο κάνουν πολλοί ακόμη, όχι μόνο εγώ” είπε αρχικά και προσέθεσε αναφορικά με την τηλεθέαση πως “τα νούμερα έπεσαν επειδή οι παίκτες γονατίζουν”.

Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του Sports Media Watch, η τηλεθέαση των αγώνων παρουσίασε αύξηση κατά 14% σε σχέση με τον μέσο όρο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, τον Μάρτιο.

Όσο για το μήνυμα του “Black Live Matters” που κυριαρχεί μεταξύ των παικτών του ΝΒΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό; Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως “κανείς δεν έχει κάνει κάτι καλύτερο από μένα για την μαύρη κοινότητα. Με μοναδική πιθανή εξαίρεση τον Αβραάμ Λίνκολν. Η αναδιάρθρωση, οι ευκαιρίες που τους δίνονται, τα καλύτερα νούμερα εργασίας στην ιστορία. Ξανά θα πω, κανείς δεν τα έχει πάει καλύτερα από μένα για την μαύρη κοινότητα. Θα κάνω μόνο μια εξαίρεση: τον Αβραάμ Λίνκολν.