Θετικές στον κορωνοϊό μητέρα και κόρη – Δύο «ορφανά» κρούσματα στη Ζάκυνθο

Δύο Ζακυνθινές, μία μητέρα (45 ετών) και η κόρη της (19 ετών) από το Μαχαιράδο διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες, καθώς η κλινική τους εικόνα ήταν καλή και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου. Οι ασθενείς πήγαν στο νοσοκομείο, ενώ είχαν εκδηλώσει συμπτώματα.
Αμέσως ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα με τα οποία είχαν έρθει σε άμεση επαφή, ώστε να διαπιστωθεί αν θα πρέπει κάποια από αυτά να υποβληθούν σε έλεγχο με μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο κρούσματα είναι «ορφανά», δηλαδή δεν έχουν καμία σχέση με ταξιδιώτες ή με επαφές αυτών που είναι η μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων σήμερα.
Μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο, στον μοριακό αναλυτή που τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη εβδομάδα έχουν γίνει 41 τεστ. Υπενθυμίζουμε ότι παραμένει στο ξενοδοχείο καραντίνας στο Κερί, η Πολωνή έγκυος τουρίστρια με την οικογένειά της που είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό. Η τουρίστρια θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ σε λίγες μέρες. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή. Για το περιστατικό, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και Διευθυντής του Εργαστηριακού Τομέα και Μικροβιολόγος, Αθανάσιος Μάρκου είχε δηλώσει «Το νοσοκομείο έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της παρακολούθησης της εξέλιξης της υγείας της συγκεκριμένης κυρίας. Με τη λήξη της καραντίνας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση της. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση η οικογένεια, δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Ακόμα δεν έχει κριθεί απαραίτητο να γίνουν τεστ στην υπόλοιπη οικογένεια», δήλωσε ο κ. Μάρκου.