Συνωστισμός στη Πάτρα στον παραλιακό δρόμο της Πλαζ με τα αμάξια και το “άναρχο” πάρκινγκ!

Πολλά τα παράπονα από συμπολίτες για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Αρκετά είναι τα παράπονα που γίνονται τις τελευταίες ημέρες για την κατάσταση που επικρατεί στην Πλαζ της Πάτρας, με το θέμα του παρκαρίσματος και της γενικότερης κίνησης στον παραλιακό δρόμο.

Ως γνωστόν, τις μέρες αυτές που κάνει αρκετή ζέστη, στην Πλαζ επικρατεί το αδιαχώρητο, με τον κόσμο να καταφτάνει στην πιο κοντινή παραλία της Πάτρας για να κάνει καμία βουτιά.

Όμως μέχρι να φτάσει στο σημείο να κάνει τη βουτιά του στην θάλασσα, περνάει από περιπέτειες, σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον τονίζουν αρκετοί Πατρινοί που συχνάζουν στην Πλαζ.

Όπως λένε οι μαρτυρίες αυτές ο δρόμος έχει γίνει κάτι σαν μονόδρομος, όμως την ίδια στιγμή τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν διπλή κατεύθυνση. Αποτέλεσμα αυτού είναι να διασταυρώνονται με τα αμάξια που κινούνται νομίμως και να γίνεται ένα “μπάχαλο”.

Ειδικότερα, τα απογεύματα που η κίνηση είναι αυξημένη η κατάσταση βγαίνει εκτός ορίων και τα νεύρα είναι τεντωμένα. Όμως πρόβλημα υπάρχει και με το πάρκινγκ στην περιοχή που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Η παράνομη στάθμευση δίνει και παίρνει, η τροχαία απουσιάζει εντελώς και το “άναρχο” πάρκινγκ έχει γίνει ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Πλαζ.

Αυτοκίνητα παρκάρουν μέσα στον χώρο της παραλίας καβαλώντας τα πεζοδρόμια ενώ άλλα αφήνονται στον ποδηλατόδρομο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε πεζοί ούτε ποδήλατα.

Λύση, σύμφωνα με συμπολίτες που γνωρίζουν καλά την περιοχή και την όλη κατάσταση, θα δινόταν αν ο δήμος προχωρούσε στην διαμόρφωση ενός άτυπου πάρκινγκ, σε κάποιον από τους χώρους που έχουν μείνει κενοί, όπως για παράδειγμα σε αυτόν που ήταν οι πρώην μπα σκέτες.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που δημιουργεί αυτή την άναρχη κατάσταση σίγουρα δεν έχει να κάνει με τους χώρους, αλλά κυρίως με τη νοοτροπία μας.

Βλέπετε, οι περισσότεροι από εμάς δεν περπατάμε και αν ήταν στο χέρι μας θα παρκάραμε το αυτοκίνητο μας δίπλα από την πετσέτα μας. Δυστυχώς…