Συγκλονίζει ο θάνατος τρίχρονου κοριτσιού, που «ξερίζωσε» το ωστικό κύμα από την αγκαλιά της μάνας του στη Βηρυτό!

Οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό συγκλονίζουν, όπως εκείνη ενός τρίχρονου κοριτσιού, του τελευταίου θύματος της τραγωδίας, που υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο τρεις μέρες αργότερα.

Όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά κοντά στην αποθήκη με το φονικό φορτίο του νιτρικού αμμωνίου την περασμένη Τρίτη στο λιμάνι της Βηρυτού η Αλεξάνδρα Ναγκέαρ έτρεξε στο παράθυρο του διαμερίσματός της να δει με τους γονείς τις συμβαίνει. Λίγα λεπτά αργότερα έγινε η πρώτη έκρηξη κι η μητέρα της, η 33χρονη Τρέισι την σήκωσε έντρομη στην αγκαλιά της κι απομακρύνθηκε από τη τζαμαρία για να την προστατέψει. Αλλά όταν ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα η δεύτερη τεράστια έκρηξη, το ωστικό κύμα απέσπασε την μικρή Αλεξάνδρα από τα χέρια της μάνας…

Η Αλεξάνδρα με τους γονείς της

Οι γονείς της Αλεξάνδρας έσκαβαν επί αρκετά λεπτά στα μπάζα για να ανασύρουν την κορούλα τους

Επί αρκετά λεπτά οι πανικόβλητοι γονείς έσκαβαν στα μπάζα για να βγάλουν έξω το κοριτσάκι, όπως αφηγήθηκε ο παππούς του, Μισέλ Αουάντ, στη Daily Mail. «Ήταν όλοι τους στο μπαλκόνι και παρακολουθούσαν αυτό που συνέβαινε. Η κόρη μου είπε ότι είδε ένα τεράστιο γκρι αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό κι άρχισε να ουρλιάζει καλώντας τους να τρέξουν μέσα. Προσπαθούσε να καλύψει την Αλεξάνδρα, την κρατούσε σφικτά στην αγκαλιά και προσπαθούσε να τη σκεπάσει, αλλά ήταν τόσο δυνατό το ωστικό κύμα, που δεν μπόρεσε να τη συγκρατήσει και τους τίναξε μέσα στο σπίτι».

Η μικρή Αλεξάνδρα ανεμίζει τη σημαία του Λιβάνου ανεβασμένη στους ώμους του πατέρα της σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές

Η μικρή Αλεξάνδρα ανεμίζει τη σημαία του Λιβάνου ανεβασμένη στους ώμους του πατέρα της σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές(φώτο)

Ο 60χρονος παππούς θεωρεί ότι το κοριτσάκι χτύπησε το κεφάλι του στο πιάνο ή σε μια πόρτα. Οι γονείς του τη μετέφεραν τρέχοντας με μοτοσικλέτα στο κοντινότερο νοσοκομείο, αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα γιατί το κτίριο είχε πληγεί από την έκρηξη και αναζήτησαν άλλο. «Η κόρη μου ούρλιαζε στο τηλέφωνο, “νομίζω χάσαμε την Αλεξάνδρα”, μου έλεγε ανάμεσα στα αναφυλητά. Είναι τραγικό που χάθηκε το παιδί, ήταν τόσο χαριτωμένο, έξυπνο κορίτσι», είπε ο παππούς. Η μητέρα έσπασε τα πλευρά της κατά την έκρηξη, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 158 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων ακόμη.