Στα πλάνα της ΔΕΥΑΠ η κατασκευή μιας νέας βιολογικής μονάδας καθαρισμού στην Πάτρα!

Το αποχετευτικό δίκτυο μεγαλώνει και οι ανάγκες δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις

Τα αποχετευτικά έργα και η κάλυψη των μεγάλων κενών που χαρακτηρίζουν το αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή μας, βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΔΕΥΑΠ.

Αυτό το έχει γράψει το patrasevents.gr. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία αποχετευτικού δικτύου για την περιοχή που ξεκινά από το ύψος της Παπαφλέσσα και φτάνει έως τον Γλαύκο, έτσι ώστε να μην πέφτουν τα λύματα στη θάλασσα, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση του δικτύου στην περιοχή του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου με τη βιολογική μονάδα καθαρισμού.

Οπότε το ανενεργό δίκτυο θα τεθεί σε λειτουργία και ταυτόχρονα και στις δύο περιοχές θα σταματήσει δια παντός η έντονη δυσοσμία που βγάζει κατά καιρούς η θάλασσα, με αποτέλεσμα οι περιπατητές να μην μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους στο Νότιο Πάρκο και οι λουόμενοι στο Ρίο να διστάζουν να κάνουν το μπάνιο τους τις μέρες που μυρίζει.

Παράλληλα, ως γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκεται και το τεράστιο έργο του αποχετευτικού δικτύου, στην άλλη πλευρά της Πάτρας, για όλες αυτές τις περιοχές που έως τώρα εξυπηρετούνται με βόθρους.

Η επέκταση όμως του αποχετευτικού δικτύου δημιουργεί μια φυσιολογική ανάγκη στην Πάτρα που θα πρέπει να εκπληρωθεί μακροπρόθεσμα. Την κατασκευή μιας νέας βιολογικής μονάδας καθαρισμού, πέρα από αυτήν που υπάρχει στην Παραλία.

Η βιολογική μονάδα στην Παραλία, η μοναδική που διαθέτει η Πάτρα, είναι ήδη μικρή για τις ανάγκες της πόλης, παρά την επικείμενη επέκτασή της. Σκεφτείτε σε ένα – δύο χρόνια από τώρα που το αποχετευτικό δίκτυο θα είναι σχεδόν διπλάσιο από το υπάρχον.

Πάτρα: Στα πλάνα της ΔΕΥΑΠ η κατασκευή μιας νέας βιολογικής μονάδας καθαρισμού

Ένα έργο μακροπρόθεσμης πνοής
Είναι ανάγκη η Πάτρα να αποκτήσει μια νέα μονάδα βιολογικού καθαρισμού που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του αποχετευτικού δικτύου που θα δημιουργηθεί και πάνω σε αυτό, η ΔΕΥΑΠ ήδη έχει κάνει κάποιες κινήσεις.

Στόχος της είναι να ετοιμάσει από τώρα τα πλάνα της, ώστε να είναι σε επιφυλακή και να διεκδικήσει όταν έρθει η ώρα τη χρηματοδότηση αυτού του μεγάλου έργου, ώστε να καλύψει τη διαχρονική έλλειψη της πόλης.

Είναι ένα έργο που αφορά κυρίως τις μελλοντικές γενιές της Πάτρας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, δίνοντας ταυτόχρονα στην πόλη συγκριτικά πλεονεκτήματα για την τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη.

Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της ΔΕΥΑΠ, η επιχείρηση θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει αυτό το έργο στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο.

Θυμίζουμε ότι για την ώρα, για την κάλυψη των αναγκών η ΔΕΥΑΠ έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση των μεθόδων επεξεργασίας των λυμάτων χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.