Σε έκτακτη ανάγκη πολιτικής προστασίας οι Κεχριές -Δύσκολη νύχτα στο Γραμματικό

Στο Γραμματικό Ηλείας, η νύχτα αναμένεται δύσκολη. Σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένουν οι κάτοικοι στο χωριό Χελιδόνι, για το ενδεχόμενο να κριθεί αναγκαία η εκκένωση της κοινότητας.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές. Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, ωστόσο το ενεργό μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 10 χιλιομέτρων.

Στην περιοχή, όπου ξύπνησαν μνήμες από το 2007, όταν 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, βρέθηκε το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς».

«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», τόνισε ο ΓΓΠΠ.

Οριοθετημένο είναι σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτωπο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στα Μέθανα Τροιζηνίας.

Διάσπαρτες εστίες στις Κεχριές
Για τρίτη νύχτα μαίνεται στο μεταξύ η μεγάλη δασική πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας. Αργά το βράδυ της Παρασκευής παρέμεναν διάσπαρτες μικρές εστίες, ενώ τις τελευταίες ώρες υπάρχουν αναζωπυρώσεις στο Χιλιομόδι και τον Άγιο Ιωάννη.

Την Παρασκευή ο Βασίλειος Παπαγεωργίου κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για έξι μήνες, τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Σκοπός της συγκεκριμένης κήρυξης από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προκάλεσε η καταστροφική φωτιά.

Υψηλός κίνδυνος το Σάββατο
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική και Εύβοια.

Image