Σε αναβρασμό η εστίαση της Πάτρας για το ενδεχόμενο κλεισίματος τις βραδινές ώρες!

«Θα είναι μία λάθος απόφαση από κάθε πλευρά» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου

Εν αναμονή των αποφάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης βρίσκονται οι καταστηματάρχες της εστίασης, στην Πάτρα και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα.

Τα όσα έχουν ακουστεί έντονα τις τελευταίες ημέρες για το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης τις βραδινές ώρες και το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας τους, έχουν προκαλέσει αναβρασμό στον κλάδο και οι επαγγελματίες περιμένουν τις επίσημες αποφάσεις των ειδικών.

Ωστόσο, στην εστίαση μιλούν για μια λανθασμένη επικείμενη απόφαση που θα φέρει σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση τον κλάδο και ταυτόχρονα δεν θα πετύχει τον στόχο που είναι ο έλεγχος των κρουσμάτων και ο περιορισμός της διασποράς.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν ακουστεί επίκειται απόφαση που θα αναφέρει ότι τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 11 το βράδυ.

Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα κιόλας που θα υπάρξει η σχετική ανακοίνωση και θεωρείται δεδομένη για τις περιοχές εκείνες που τα κρούσματα είναι πολλά και ο ιός βρίσκεται σε έξαρση.

«Θα είναι ένα τρομερό λάθος από πλευράς διαχείρισης του ζητήματος το κλείσιμο των καταστημάτων τις βραδινές ώρες» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου. «Δεν είναι μόνο η οικονομική καταστροφή που θα επιφέρει μία τέτοια απόφαση, σε όλες τις μορφές της εστίασης και όχι μόνο στα νυχτερινά κέντρα.

Είναι ότι με μία τέτοια απόφαση θα δώσουν πάτημα στους νέους για να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, διοργανώνοντας υπαίθρια πάρτι σε κοινόχρηστους χώρους και στέκια, εκεί που τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα και δεν θα μπορούν να ελεγχθούν από την αστυνομία.

Τα είδαμε αυτά τα φαινόμενα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, τα είδαμε και στην Πάτρα».

Το “κερασάκι” στην… τούρτα της οικονομικής καταστροφής
Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου ο συνωστισμός δεν πετυχαίνεται με το κλείσιμο των καταστημάτων τις βραδινές ώρες.

Όμως ταυτόχρονα μία τέτοια απόφαση θα είναι το… κερασάκι στην τούρτα για τον κλάδο. «Θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια σε σημείο που δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να ανοίγουμε τα βράδια.

Τι θα πούμε δηλαδή στον πελάτη που έρχεται να φάει στις 10 το βράδυ; Φάε σε μία ώρα γιατί μετά κλείνουμε; Δεν γίνονται αυτά…».

Αν υλοποιηθεί τελικά μία τέτοια απόφαση η εστίαση θα χρειαστεί επιπλέον στήριξη για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. «Ήδη βρισκόμαστε στο πάτο. Αν μας κλείσουν τις βραδινές ώρες ζητάμε τη συνέχιση του μέτρου για τα ενοίκια, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την πτώση του ΦΠΑ σε ένα μονοψήφιο νούμερο για όλο το διάστημα της πανδημίας. Διαφορετικά δεν υπάρχει ελπίδα…».

Πάτρα: Σε αναβρασμό η εστίαση για το ενδεχόμενο κλείσιμο τις βραδινές ώρες