Πρωταθλητής για 61η φορά ο Ολυμπιακός στην κολύμβηση

Με 392 βαθμούς διαφορά από το 2ο Παλαιό Φάληρο ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 61ο πρωτάθλημα κολύμβησης. Κυριάρχησε επιμέρους σε άνδρες και γυναίκες
Πρωταθλητής Ελλάδος για 61η φορά στην ιστορία του είναι πλέον και με τη βούλα της ΚΟΕ ο Ολυμπιακός.

Ο σύλλογος του Πειραιά κατέκτησε με άνεση το 89ο εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών το οποίο διεθήχθη στις 5 και 6 Αυγούστου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη γενική βαθμολογία συγκέντρωσε 1.256,5 βαθμούς ενώ τον ακολούθησε με 864 βαθμούς το Παλαιό Φάληρο και με 656,5 ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος επίσης τόσο σε άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Στους Άνδρες έφτασε στην κορυφή με 631 βαθμούς, μπροστά από τον δεύτερο Α.Ο.Π. Φαλήρου που είχε 422 και τρίτο ΠΑΟΚ με 392 βαθμούς. Στις Γυναίκες συγκέντρωσε 625,5 βαθμούς αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση το Α.Ο.Π. Φαλήρου που συγκέντρωσε 442 βαθμούς και τον Αθλητικό Σύλλογο Κολλεγίου Ντερή στην τρίτη θέση έχοντας 284 βαθμούς.

Αυτό ήταν το 25ο σερί πρωτάθλημα (τελευταία απώλεια το 1995) και το 19ο τρεμπλ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 10ο σερί τρεμπλ, με το απόλυτο των 30 τίτλων στη δεκαετία, όπου μετράει 10 πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας, 10 πρωταθλήματα Ανδρών και 10 πρωταθλήματα Γυναικών. Ενώ το φετινό τρεμπλ είναι το 19ο στα τελευταία 20 χρόνια.

Γενική Βαθμολογία (Top-10)
1. Ολυμπιακός 1.256,5
2. Παλαιό Φάληρο 864
3. ΠΑΟΚ 656,5
4. Εθνικός Πειραιά 344
5. Αθλητικός Σύλλογος Κολλεγίου Ντερη 331
6. Άρης Θεσσαλονίκης 329
7. Αθλητικός Όμιλος Ωκεανός 305,5
8. Παναθηναϊκός ΑΟ 237,5
9. ΑΝΟΓ 196
10. ΑΕ Χαϊδαρίου 184

Oι δήλωσεις των πρωταθλητών
Ο αρχιπροπονητής του Ολυμπιακού Nίκος Γέμελος δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Η κατάκτηση του 61ου πρωταθλήματος αλλά και στους Άνδρες και τις Γυναίκες είναι αποτέλεσμα της πάρα πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη. Όπως λέει η διοίκηση τα έσοδα από τις Κάρτες Μέλους & Φιλάθλου, πρέπει να πηγαίνουν σε αυτούς που γράφουν ιστορία με τον Ολυμπιακό, πράγμα που συμβαίνει για αυτό και εμείς καταφέρνουμε να διατηρούμε τον σύλλογο πρωταγωνιστή. Το πρωτάθλημα αυτό είναι αφιερωμένο στον εκλιπόντα Λεωνίδα Θεοδωρακάκη που η πρώτη του εφορία στο σύλλογο ήταν το κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε όλοι φέτος και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να έρθουν και τα τρία πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό».

Απόστολος Χρήστου: «Καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και φέτος παρότι η χρονιά είναι ιδιαίτερη για όλους εξαιτίας της πανδημίας. Προσωπικά έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό τόσο στα ατομικά μου αγωνίσματα με 3 πρώτες θέσεις όσο και στα ομαδικά για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τον τίτλο».

Δημήτρης Νέγρης: «Γενικά ήταν ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα λόγο των συνθηκών που επικρατούν. Δεν είχα τα αποτελέσματα που θα ήθελα παρόλα αυτά προσπάθησα και δούλεψα κάθε μου κούρσα και νομίζω πως το ίδιο έκαναν και όλα τα παιδιά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κατάκτηση του 61 πρωταθλήματος. Από βδομάδα για μένα αρχίζει η νέα χρόνια με σκληρή δουλειά».

Μάρθα Μάτσα: «Ήταν μια χρονιά με μικρές υπερβάσεις από όλους μας. Αυτές όμως οι μικρές υπερβάσεις έφεραν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Η δίκη μου υπέρβαση με έφερε μετά από χρόνια στην πρώτη θέση και μου δίνει κουράγιο για το μέλλον».

Όλγα Ντάλλα: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατακτήσαμε το 61ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Δείξαμε ακόμα μια χρονιά ποιος κυριαρχεί στις ελληνικές πισίνες. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένη καθώς είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα .Η ομάδα και το προπονητικό επιτελείο έδειξαν ότι παρά τις δύσκολες καταστάσεις ανά πασά στιγμή είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τα μέγιστα»