Πάτρα: Γιατρός επιτέθηκε σε συνάδελφό του στο Νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα!

Κινητοποιήσεις από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, μετά το περιστατικό επίθεσης που σημειώθηκε όπως καταγγέλλεται από το Σωματείο Εργαζομένων “Ιπποκράτης”, στα χειρουργεία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως επίκουρος Ιατρός – Αναισθησιολόγος επιτέθηκε λεκτικά στην Προϊσταμένη του του Αναισθησιολογικού τμήματος. Για το λόγο αυτό σήμερα θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ’

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ από τις 7 ΣΗΜΕΡΑ το πρωι, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ των εκεί Συναδέλφων-Εργαζόμενων στις 8 στο Σωματείο και στη συνέχεια
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΩΝ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ
για το σοβαρότατο επεισόδιο που διαδραματίστηκε την Παρασκευή 7/8/20, στα Χειρουργεία του Νοσοκομείου μας.
Θυμίζουμε ότι ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ), ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ στην Προϊσταμένη του ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ τμήματος με ΧΥΔΑΙΕΣ και ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ – ΒΡΙΣΙΕΣ.
Σ’αυτό το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, που ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ, την τελευταία στιγμή απετράπησαν τα χειρότερα, από την ουσιαστική και καθοριστική παρέμβαση των υπολοίπων παριστάμενων Συναδέλφων.
Ιδού πως περιγράφει κάποιος Συνάδελφος τα όσα είδε
¨Δεν έχω δει άνθρωπο και μάλιστα γυναίκα, να έχει βγει τόσο πολύ εκτός ελέγχου για το τίποτα, ο λόγος δεν ήταν καν επαγγελματικός. Όχι μόνο χυδαίες βρισιές και απειλές αλλά και προσπάθεια ξυλοδαρμού που ευτυχώς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω παρέμβασης των τραυματιοφορέων. Είναι απαράδεκτο στην εποχή μας να καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπάρχει και επαγγελματική δεοντολογία και νόμοι συμπεριφοράς στο εργασιακό περιβάλλον.
Όχι μόνο καταγγελία αλλά εξώδικο θα έπρεπε να εφαρμοστεί, ποιος της δίνει το δικαίωμα να προσβάλλει και να επιτίθεται σε ένα μεγαλύτερο και σε θέση ευθύνης άτομο….πρέπει να λογοδοτήσει και να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της.
Είμαστε όλοι πολύ εξοργισμένοι με το συγκεκριμένο γεγονός.¨