Πάτρα: Έγραψαν για μάσκες το προσωπικό του ΡΟΔΟΝ ενώ έκλεινε τη βάρδια- 750 ευρώ το πρόστιμο!

Είχε μέσα 13 πελάτες

Το ΡΟΔΟΝ είναι ένας αγαπημένος προορισμός της νεολαίας που φέτος καλείται να λειτουργήσει υπό τις νέες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Στα 180 τετραγωνικά μέτρα του, μπορεί να φιλοξενήσει 90 άτομα. Μετά και τον νόμο για τους όρθιους τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, ωστόσο εξασφαλίστηκαν και οι αποστάσεις και τα καθίσματα – που έτσι κι αλλιώς πλαισιώνουν τραπεζάκια στον ανοιχτό χώρο του καταστήματος.

Το βράδυ της Κυριακής κλιμάκιο ελεγκτών για τα μέτρα ασφαλείας μετέβη στο καλοκαιρινό κέντρο διασκέδασης και διαπίστωσε 5 μέλη του προσωπικού να μην φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ αυτά βρίσκονταν στο πίσω μέρος του μαγαζιού και μάζευαν τα τραπεζοκαθίσματα δεδομένου του επικείμενου κλεισίματος βάρδιας της επιχείρησης.

Στους πέντε υπαλλήλους επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ ανά περίπτωση, συνολικά 750 ευρώ.

Το thebest.gr μίλησε με τον συνιδιοκτήτη του ΡΟΔΟΝ, Νίκο Μοίραλη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πιστής εφαρμογής των μέτρων καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος. Ωστόσο εκτιμά υπερβολικό να δέχεται πρόστιμο, τη στιγμή που οι υπάλληλοι της επιχείρησης έκλειναν τα πόστα τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, καθημερινά το ΡΟΔΟΝ τηρεί αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας εξασφαλίζοντας τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών.

Στις φώτο τις οποίες ανάρτησε το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού, φαίνεται ποια ήταν η εικόνα την ώρα (03.00 τα ξημερώματα) που επιβλήθηκαν τα πρόστιμα.

Ο συνιδιοκτήτης του ΡΟΔΟΝ Γιώργος Κολλιόπουλος, με αφορμή την επιβολή προστίμου για μη χρήση μάσκας στο κατάστημα, έγραψε στα social media:

“Ο Νόμος είναι σαφής, με πολλές ασάφειες .που τα θύματα είμαστε πάλι εμείς .

Κύριε Χαρδαλιά πείτε μας εσείς θα φορούσατε μάσκα ως εργαζόμενος με 95% υγρασία και 35 βαθμούς ;
Και όταν το πόστο σας έχει τελειώσει την εξυπηρέτηση πελατών και απλά περιμένει το κλείσιμο της επιχείρησης. ;
Και δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να σας τα πούμε και τα λέμε στην εκάστοτε υπηρεσία.
Στο πόστο που είναι τα δεκαπέντε άτομα φαίνεται στην Φώτο το σέρβις την φορούσε κανονικά .
Νόμος με πολλά κενά , που οι υπηρεσίες είναι στημένες στον τοίχο και με δεμένα τα χέρια τους να μας βοηθήσουν , απλά τον εκτελούν.
Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και περιμένουμε την καταστροφή .
Το ροδον λοιπόν γράφτηκε εχθές με αυτή την εικόνα για πέντε μάσκες ….
Σε πόστα άδεια και παίρνοντας μια ανάσα τα παιδιά πριν το κλείσιμο.”