Κοτζιάς για Τσίπρα ισχυρίζεται ότι λέει ψέματα

Ο Κοτζιάς “άδειασε” Τσίπρα: Λέει ψέματα

Άλλος ένας άλλοτε σύμμαχος βγαίνει απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγορεί ευθέως για ψέματα. Μπροστά στη δίψα για εξουσία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να συνεργαστεί με τους πάντες χωρίς να σκεφθεί λεπτό την επόμενη μέρα.

Ο Νίκος Κοτζιάς περνά στην αντεπίθεση μετά τους ισχυρισμούς Τσίπρα στην Τρέμη για τον ρόλο του πρώην ΥΠΕΞ στην μη ανακύρηξη ΑΟΖ με την Ιταλία.

Υποστήριξε πως το 2016 είχε φτάσει σε αντίστοιχη συμφωνία με τον τότε Ιταλό πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι αλλά, όπως υποστηρίζει, ο Νίκος Κοτζιάς τον απέτρεψε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει σκληρή κριτική για τα δικαιώματα στους Ιταλούς ψαράδες και την μειωμένη επήρεια σε ορισμένα νησιά.

“Πρωτοφανές, ο ΥΠΕΞ του Τσίπρα διαψεύδει τον Τσίπρα”

«Eίναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο ΥΠΕΞ του Τσίπρα διαψεύδει τον Τσίπρα! Αυτοί οι δυο διαχειρίστηκαν την Εξωτερική μας πολιτική και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ούτε για το τί έκαναν».

Με αυτή την ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ασκεί σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, δράττοντας την ευκαιρία από την απάντηση που έδωσε ο Ν. Κοτζιάς σε όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

«Είχαμε συμφωνήσει με τον Τζεντιλόνι», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και επέρριψε στον κ. Κοτζιά την ευθύνη της μη υπογραφής, λόγω του φόβου «τεράστιας κριτικής και επίθεσης από την αντιπολίτευση». «Αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχωρήσαμε τότε», εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν αληθεύει αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας. Πολύ λυπάμαι. Καταφεύγει πολλές φορές σε μισές αλήθειες, να το πω έτσι» απάντησε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Κοτζιάς και ισχυρίστηκε ότι είχε εισηγηθεί επί των ημερών του «να κάνουμε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αφού κλείσουμε τους κόλπους».