Κορωνοϊός: 52 κρούσματα στη χώρα μας – Που εντοπίζονται

Στα 4.279 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ακόμα 52 κρούσματα ανιχνεύθηκαν σήμερα. Μεγάλο πρόβλημα σε Αττική-Θεσσαλονίκη. H συντριπτική πλειονότητα καταγράφονται στο εσωτερικό της χώρας και όχι σε ταξιδιώτες. Κατέληξε ακόμα ένας ασθενής.

κορωνοϊός

Ο κορονοϊός Covid-19 ανιχνεύθηκε σήμερα σε ακόμα 52 ανθρώπους στη χώρα μας. Μόλις 7 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με την καθιερωμένη ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε ακόμα Κορωνοϊός: 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική, 66 στη Θεσσαλονίκη – Νέα μέτρα
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 4.279. Το 54,5% των ασθενών είναι άνδρες. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας:

Τα 1.195 κρούσματα (ποσοστό 27,9%) σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό
Τα 2.139 κρούσματα (ποσοστό 50%) σχετίζονται με κάποιο παλαιότερο κρούσμα
Τα υπόλοιπα κρούσματα δεν είναι γνωστό πως μολύνθηκαν ή βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως σήμερα έχουν ελεγχθεί συνολικώς 457.540 κλινικά δείγματα. Από αυτά, τα 6.395 (1,4%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα επαναληπτικά δείγματα που ελήφθησαν από τα ελεγχόμενα άτομα.

Τα σοβαρά περιστατικά
Από τους ασθενείς που εκδήλωσαν βαριά μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και εισήχθησαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας:

8 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. Οι δύο είναι γυναίκες. Ένας από τους διασωληνωμένους ασθενείς έχει ηλικία 18-39 ετών, ενώ μόλις δύο έχουν ηλικία άνω των 65 ετών.
Συνολικώς 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα
Δυστυχώς, ο κορωνοϊός κόστισε τη ζωή ακόμα ενός ανθρώπου σήμερα στη χώρα μας. Συνολικώς έχουν καταλήξει εξαιτίας τους 203 άνθρωποι. Οι 66 ήταν γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 76 έτη (ο νεότερος ήταν 35 ετών και ο γηραιότερος 102).

Που εντοπίζονται τα νέα κρούσματα
Από τα 52 νέα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, τα 11 εντοπίζονται σε τουρίστες (οι τέσσερις προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο). Από τα 41 εγχώρια:

Τα 14 καταγράφηκαν στην Αττική (έως σήμερα το πρωί, είχε συνολικώς 145 ενεργά κρούσματα)
Τα 9 καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης (έως σήμερα το πρωί, είχε συνολικώς 66 ενεργά κρούσματα)
Από 4 κρούσματα καταγράφηκαν στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Αχαΐας και Λέσβου
Από δύο κρούσματα καταγράφηκαν στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας και Ημαθίας
Από ένα κρούσμα καταγράφηκε στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής και Εύβοιας