Καλάβρυτα: Άνοιξε ο δρόμος για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού!

Αίρονται, μετά από την εκδίκαση της προσφυγής που είχαν καταθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η δημοτική αρχή των Καλαβρύτων, τα εμπόδια που είχαν τεθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο όσον αφορά στην υλοποίηση της πρώτης σύμβασης που αφορά στη μεγάλη επένδυση των 20,1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου των Καλαβρύτων.
Πριν από λίγες μέρες το Ελεγκτικό Συνέδριο συνήλθε σε σώμα, υπό τον πρόεδρο Ιωάννη Σαλμά προκειμένου να εξετάσει την έφεση κατά της απόφασης που είχε εκδοθεί προ οκταμήνου περίπου και η οποία είχε μπλοκάρει την υπογραφή της πρώτης σύμβασης, αξίας 1 εκατ. ευρώ.
Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια νέου και σύγχρονου εξοπλισμού και αμέσως μετά την πρώτη αρνητική απόφαση «πάγωσε» η επένδυση αλλά και οι ελπίδες της Περιφέρειας και του Δήμου για τη μεγάλη επένδυση η οποία στοχεύει να αναβαθμίσει συνολικά τον χειμερινό τουρισμό με βάση κορυφαία Ευρωπαϊκά και Ελληνικά βέβαια, δεδομένα εξυπηρέτησης και ασφάλειας.
Το Ελεγκτικό είχε πει «όχι» στην υλοποίηση της μεγάλης δημόσιας επένδυσης θεωρώντας ότι το Χιονοδρομικό αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.
Πλέον όμως, με δεδομένο ότι άλλα Χιονοδρομικά που ήδη έχουν αναπτύξει τις δομές τους με κρατικό χρήμα, το δημόσιο είπε το «ναι» και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανέτρεψε την εισήγηση του Κλιμακίου και του Προέδρου.
Ως νομικός εκπρόσωπος του Δήμου Καλαβρύτων, στην έφεση ενώπιον του ΕΣ, παραστάθηκε ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς.