Γυναίκα ισχυρίζεται ότι την είδε στο Αλγκάρβε πριν τέσσερα χρόνια. Νέα μαρτυρία για τη Μαντλίν Μακάν:

Συνεχίζεται το θρίλερ στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν Μακάν καθώς νέες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τελευταία από αυτές είναι μία γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι εντόπισε την εξαφανισμένη Μαντλίν Μακάν σε ένα σούπερ μάρκετ του Αλγκάρβε, η οποία υποστηρίζει μάλιστα ότι θυμάται να έχει δει δίπλα σε αυτό, το χαρακτηριστικό VW τροχόσπιτο του Κρίστιαν Μπρύκνερ, του Γερμανού παιδόφιλου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για μία Πορτογαλίδα, δασκάλα, η οποία κατονομάζεται απλά ως Μαρία. Η γυναίκα πήγε πρόσφατα στην αστυνομία για να πει ότι ένα κορίτσι το οποίο είναι «σίγουρη» ότι ήταν η Μαντλίν λόγω της χαρακτηριστικής κηλίδας που είχε στο δεξί της μάτι, ήταν δίπλα της στο σούπερ μάρκετ Apolonia στο Gale κοντά στην Αλμπουφέιρα.

Η γυναίκα μίλησε μάλιστα και σε εκπομπή της πορτογαλικής δημόσιας τηλεόρασης RTP λέγοντας μάλιστα στην δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Σάντρα Φελγκουέιρας ότι ήταν «σίγουρη» ότι είδε το αγνοούμενο κορίτσι να μιλά με ένα άλλο κορίτσι στα γερμανικά πριν εξαφανιστεί. Είπε επίσης ότι θυμάται ότι είδε το VW τροχόσπιτο του Γερμανού παιδόφιλου.

«Θυμάμαι ότι το βαν ήταν σταθμευμένο κάπου κοντά στο σούπερ μάρκετ Apolonia. Ήταν άσπρο και κίτρινο, σε δύο τόνους βαν. Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε το είδα, αλλά θυμάμαι ότι το είδα», είπε η γυναίκα ενώ αποκάλυψε επίσης ότι είχε τηλεφωνήσει στον Πορτογάλο δικηγόρο της οικογένειας Μακάν, αφού επικοινώνησε με την αστυνομία της χώρας που έχει αναλάβει της έρευνες για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν.

Η Μαρία, η οποία μίλησε με έντονη βόρεια πορτογαλική προφορά, περιγράφηκε ως μόνιμη τακτική και επί χρόνια παραθερίστρια στην περιοχή του Αλγκάρβε. Η ίδια είπε ότι η οικογένειά της την απέτρεψε από το να πάει στην αστυνομία αφού «εντόπισε τη Μαντλίν τρία με τέσσερα χρόνια πριν».

Τελικά, επικοινώνησε με τις αρχές μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον Κρίστιαν Μπρύκνερ και τις αναφορές ότι θα μπορούσε να συνδέεται με μία διάρρηξη τον Νοέμβριο του2007 σε ένα κοντά στο σούπερ μάρκετ, από το οποίο εκλάπησαν οικονομίας ύψους 91.000 ευρώ μίας οικογένειας.

Η δημοσιογράφος Σάντρα Φελγουέιρας έκανε τη σύνδεση με τον Μπρύκνερ σε προηγούμενη εκπομπή υποστηρίζοντας ότι ο Γερμανός παιδόφιλος συνεργαζόταν με μία γυναίκα που τον ενημέρωνε ώστε να μπορέσει να εισβάλει σε σπίτια στο Αλγκάρβε, εισβολές όπως αυτή που οι ερευνητές θεωρούν ότι οδήγησε στην απαγωγή της Μαντλίν.

Η Μαρία είπε στην εκπομπή ότι δεν γνώριζε αν η αστυνομία ερευνά τις πληροφορίες της. Μιλώντας με τη φωνή της παραμορφωμένη για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της: «Πριν από τρία έως τέσσερα χρόνια, δεν μπορώ να είμαι σίγουρη πότε, στο σούπερ μάρκετ Apolonia στο Gale. Ήταν ένα κορίτσι στα δεξιά μου που μιλούσε με ένα άλλο στα γερμανικά. Όταν κοίταξα στα μάτια της, ήμουν σίγουρη για αυτό που είδα. Ήταν ανοιχτόχρωμα μάτια με την ίδια κηλίδα που έχει η Μάντι. Η κηλίδα ήταν στο δεξί της μάτι. Είμαι σίγουρη για αυτό που είδα».

Και πρόσθεσε: «Το κορίτσι που είδα ήταν περίπου 13 έως 14. Δυστυχώς, μόλις λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχαν φύγει από το σούπερ μάρκετ, συνειδητοποίησα σε ποιον ανήκε αυτό το πρόσωπο. Έκανα τη σύνδεση, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά». Καταλήγοντας τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν τα κορίτσια ήταν μόνα τους και σημείωσε ότι δεν κουβαλούσαν τίποτα στα χέρια τους.

Η Praia da Gale απέχει 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Praia da Luz, από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν τον Μάιο του 2007. Σύμφωνα με την Daily Mail, το σούπερ μάρκετ στο οποίο αναφέρεται η ένα μάρτυρας φαίνεται να διαγράφει σε τακτική βάση το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, και δεν υπάρχουν εικόνες από εκείνη την περίοδο.