16 τα κρούσματα Κορωνοϊού από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη!

«Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος», λέει ο γαμπρός

Σε εστία υπερμετάδοσης εξελίσσεται ο γάμος στη Θεσσαλονίκη, από τον οποίο έχουν προκύψει έως τώρα 16 θετικοί στον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων ο γαμπρός και η νύφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, στον γάμο παρευρέθησαν τουλάχιστον 300 καλεσμένοι, εκ των οποίων ορισμένοι προέρχονταν από τη Γερμανία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά την τελετή οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα ανατολικά της πόλης, όπου θα γινόταν το γλέντι. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο, εξαιτίας ψιλόβροχου, το γλέντι μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο γαμπρός του γάμου στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε πως άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία την Τρίτη, τρεις ημέρες μετά τον γάμο. Την επομένη, όπως είπε, έλαβε μηνύματα και από καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα.

Αμέσως απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί. Αρχικά ανακοινώθηκαν 10 θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ ως το βράδυ επιβεβαιώθηκαν άλλοι 6.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν -γιατί αλλάξανε βάρδια- λίγο με τρόμαξαν, είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν “είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου”. Εκεί λίγο φοβήθηκα», σημείωσε ο γαμπρός του γάμου όπου προέκυψαν 16 κρούσματα κορωνοϊού.
«Κανείς δεν ένιωθε άρρωστος», λέει ο γαμπρός

Πάντως ο άνδρας υποστηρίζει πως οι καλεσμένοι στον γάμο τηρήθηκαν οι σχετικές αποστάσεις. «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;», ανέφερε για την τελετή και το γλέντι.

Ερωτώμενος για το ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού, ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος». Να θυμίσουμε πως ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα συνολικά 78 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να ανακοινώνει νέα μέτρα περιορισμού μετάδοσης της νόσου.