Πρόστιμο σε πλοίο με υπεράριθμους επιβάτες στα Σφακιά – Συνελήφθη πλοίαρχος

Μετέφερε 98 επιβάτες αντί για 60

Τουριστικό πλοίο που μετέφερε επιβάτες από την Γαύδο στα Σφακιά ελέγχθηκε από το Λιμενικό και διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν υπεράριθμοι επιβάτες.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το flashnews.gr, αναλυτική καταμέτρηση επιβατών έκαναν οι λιμενικοί των Σφακίων σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο το οποίο κατέπλευσε στην Χώρα Σφακίων προερχόμενο από την Γαύδο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, διαπιστώθηκε ότι είχαν επιβιβαστεί σε αυτό 98 επιβάτες, ενώ το πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου ορίζει ως μέγιστο αριθμό επιβατών τους 75 σε κανονικές συνθήκες.

Παράλληλα μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου που τηρείται για την ειδική συνθήκη προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού Covid-19 (διασφάλιση μεταφοράς επιβατών κατά ανώτατο όριο 80% του αρχικού αριθμού) έπρεπε να μεταφέρει 60.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, κινήθηκε διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για υπεράριθμους επιβάτες, για μη τήρηση των μέτρων σχετικά με τον ιό Covid-19, καθώς και πειθαρχικών κυρώσεων κατά του Πλοιάρχου του πλοίου, ενώ ο ανωτέρω πλοίαρχος συνελήφθη.