ΔΕΘ 2020: Σε κλοιό διαδηλωτών το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις

Λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στο forum της ΔΕΘ, συνδικαλιστικές οργανώσεις παραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Συγκεντρώσεις και πορείες είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές, συλλογικότητες κ.ά, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο φόρουμ της ΔΕΘ.

Πριν λίγη ώρα άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι διαδηλωτές στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Οι διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία.

Η Τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αποκλεισμούς δρόμων στο ιστορικό κέντρο της πόλης και πέριξ αυτού, ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και τάξης από την αστυνομία. Για την επίβλεψη, μάλιστα, των αστυνομικών μέτρων, έχουν οριστεί δύο εισαγγελείς από την τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Συγκεκριμένα, για τις 6 το απόγευμα, απευθύνει κάλεσμα στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου η ΑΔΕΔΥ (όπου θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ, φοιτητές), ενώ μισή ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του ΠΑΜΕ, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Στην Καμάρα είναι συγκεντρωμένοι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε – ΕΛΜΕ και σε λίγο θα πραγματοποιήσουν πορεία.

Διαδηλωτές από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί στην Αγία Σοφία επί της Εγνατίας Οδού.

Την ίδια ώρα, στον Λευκό Πύργο θα συγκεντρωθούν ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 6.30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Νωρίτερα έχουν σχεδιαστεί προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τεράστιο πανό που ζητά να κλείσει το κέντρο φιλοξενίας και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών ανήρτησε το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ στην πρόσοψη του ΚΘΒΕ. Το ΠΑΜΕ αντιδρά υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών που μένουν πλέον στους δρόμους μετά την καταστροφική πυρκαγιά.