Χωματόδρομος με λακκούβες το 2020 στην Πάτρα!

Στη συμβολή των οδών Μυτιλήνης και Αγιάσου, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα, υπάρχει τα τελευταία 15 χρόνια ένα τμήμα του δρόμου (περίπου 15 μέτρων) που παραμένει στο χώμα και τις λακκούβες. Οι κάτοικοι της περιοχής το έχουν θέσει στο Δήμο Πατρέων, αλλά το τμήμα του δρόμου εξακολουθεί να παραπέμπει στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60.
«Κατατασσόμαστε στις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της Πάτρας» μας είπε ένας από τους κατοίκους της περιοχής (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Π»). Μας εξήγησε ότι οι συνέπειες που υφίστανται οι περίοικοι δεν περιορίζεται στη σκόνη που εισπνέουν και προέρχεται από την κίνηση των οχημάτων τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και ότι είναι αναγκασμένοι να περπατούν το χειμώνα μέσα στις λάσπες. Εκτός αυτών, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και η κίνηση των πεζών είναι επικίνδυνη.
Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης και Αγιάσου αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να γίνουν δια μαγείας κάποια πράγματα. Αυτό που ζητούν είναι, σε πρώτη φάση, να αποκτήσει ο δρόμος μια βατότητα για λόγους ασφάλειας και λειτουργικότητας στην καθημερινότητά τους.
Πριν φτάσουν στο σημείο να μεταφέρουν το πρόβλημά τους στην «Π», το ανέφεραν στην εφαρμογή «σενς σίτι» (sence city), «αρκετές φορές» όπως μας διαβεβαίωσαν, αλλά και με επιστολές στη δημοτική αρχή. Δυστυχώς, δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πληροφορίες που είχαν κατά το παρελθόν ανέφεραν ότι επικρατεί πολεοδομικό μπλέξιμο στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου με απαλλοτριώσεις. Άλλοι κάτοικοι της περιοχής έχουν γίνει αποδέκτες επιστολής του Δήμου που τους δίνεται κάποια εξήγηση στα πολεοδομικά ζητήματα. Οι κάτοικοι επιθυμούν να ξεκαθαρίσει ο Δήμος Πατρέων τα ανοικτά ζητήματα και να προχωρήσει σταδιακά στην βελτίωση του δρόμου, ξεκινώντας από τη βατότητα.