Αυτό είναι το πρωτόκολλο υγείας για το Final 8 του Champions League από την UEFA!

Στην σκιά της ανακοίνωσης δύο κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ατλέτικο Μαδρίτης, λίγες ώρες πριν η αποστολή της ταξιδέψει στην Λισαβόνα για το Final 8 του Champions League, η UEFA ανακοίνωσε το πρωτόκολλο υγείας που θα διέπει την… διοργάνωση – εξπρές.

Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, μια ομάδα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά, εφόσον έχει διαθέσιμους τουλάχιστον 13 ποδοσφαιριστές της πρώτης λίστας (List A).

Αυτό σημαίνει ότι η Ατλέτικο, εφόσον η πορτογαλική κυβέρνηση δεν ζητήσει να μπει η αποστολή σε καραντίνα (πράγμα απίθανο), θα παίξει κανονικά στον προημιτελικό κόντρα στην Λειψία (Πέμπτη 13/08, 22:00).

Κατά τα άλλα, το πρωτόκολλο επισημαίνει ότι οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και ότι ένας επικεφαλής γιατρός θα συνοδεύει συνεχώς την κάθε αποστολή.

Διαιτητές, παίκτες, προπονητές και υπάλληλοι των συλλόγων θα πρέπει να έχουν κάνει μια πρώτη εξέταση για κορωνοϊό, δύο ημέρες πριν από το ταξίδι (σε αυτή εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα στην Ατλέτικο) και τα αποτελέσματα να σταλούν στην UEFA.

Η εξέταση θα επαναληφθεί στην Λισαβόνα, όπου κανείς που θα έχει βρεθεί θετικός στην πρώτη εξέταση, ΔΕΝ θα μπορέσει να ταξιδέψει. Αυτό απαγορεύεται ρητά.