Αύριο Τρίτη ξεκινά η δίκη για το φονικό στις Κουρούνες Λασιθίου

Την Τρίτη 28 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη της δολοφονίας ενός 73χρονου που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στις Κουρούνες Λασιθίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ένας 43χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αναφορικά με τον θάνατο του 73χρονου και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για τον τραυματισμό του 45χρονου γιου του θύματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου όταν ο δράστης μετέβη στο σπίτι της οικογένειας με την οποία είχε κτηματικές διαφορές, στον οικισμό Περάμπελα και αφού πρώτα λογομάχησε με την κόρη του θύματος στη συνέχεια πυροβόλησε εις βάρος του 45χρονου αδελφού της και κατόπιν εις βάρος του 73χρονου πατέρα τους. Ο 73χρονος έπεσε επί τόπου νεκρός ενώ ο γιος του τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά. Από τις σφαίρες του δράστη τραυματίστηκε ελαφρά και ο γαμπρός του θύματος, 52 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης μετά το φονικό είχε εξαφανιστεί και παρέμεινε κρυμμένος για δύο ημέρες, έως ότου παραδοθεί. Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο με την στιγμή των πυροβολισμών το οποίο ο δικηγόρος του θύματος παρέδωσε στην ανακρίτρια.