Ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης; Ποια ονόματα είναι στο τραπέζι

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του για τα πρόσωπα που θα μπουν ή θα βγουν από το κυβερνητικό σχήμα και αναμένεται να τα ανακοινώσει, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και αύριο Τετάρτη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τονίσει ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει εντός του Ιουλίου.

Ως γνωστόν την Παρασκευή 31 Ιουλίου κλείνει τις εργασίες της η Βουλή και αρχίζουν τα θερινά τμήματα της.Θα ξανανοίξει στις 24 Αυγούστου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου διαρρέουν ότι ο ανασχηματισμός που έρχεται θα είναι ενισχυτικός.

Κυρίως, θα είναι ένας ανασχηματισμός από τον οποίον θα προκύψει ένα πιο αποτελεσματικό σχήμα με αρμοδιότητες απόλυτα ξεκάθαρες και κατανεμημένες σε υπουργούς και υφυπουργούς.

Τα ονόματα που είναι στο τραπέζι

Τα νέα πρόσωπα που ακούγονται για θέσεις κλειδιά είναι ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Βασίλης Οικονόμου, η Ζωή Ράπτη και ο Σταύρος Καλαφάτης.

Τραντίλης-Λιβανός ακούγονται για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Ρουσόπουλος για το Πολιτισμού, ο κ. Οικονόμου για το Αθλητισμού, ο κ. Καλαφάτης για το Μακεδονίας-Θράκης και η κ. Ράπτη για υφυπουργός Εργασίας.

Οι αμετακίνητοι

Αμετακίνητοι ωστόσο θεωρούνται σχεδόν όλοι οι κρίσιμοι υπουργοί: Χρήστος Σταϊκούρας, Αδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Καραμανλής, Νίκη Κεραμέως, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Λίνα Μενδώνη κ.α.