Αιγιάλεια: Ονειρο ήταν και πάει η γραμμή Αιγίου-Δωρίδας!

Όνειρο των τοπικών κοινωνιών Αιγίου και Δωρίδας ήταν και όνειρο θα παραμείνει η επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής που τις ένωνε παλιότερα, αφού οι ενδιαφερόμενοι, εδώ και μήνες, πλοιοκτήτες του φέρι μποτ «Παναγία Τρυπητή», αν και έδωσαν την αίσθηση ότι ετοιμάζονταν πυρετωδώς για νέα δρομολόγια, τελικά αποφάσισαν οριστικά να μην τα ξεκινήσουν.
Το χρονικό τρενάρισμα ενεργοποίησης της θαλάσσιας γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος (ή και Τριζόνια), από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και λίγες μέρες πριν, οδήγησε σε «ναυάγιο» της προσπάθειας, αν και φάνηκε πως αυτή είχε τη στήριξη των δύο παράκτιων δήμων, της περιφέρειας και μέρους του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου, πέραν βέβαια των πολιτών που θα το χρησιμοποιούσαν εκατέρωθεν ως επιβάτες.
Ο συνιδιοκτήτης του φέρι μποτ Κωνσταντίνος Τρωιάνος, μιλώντας χθες στην «Π», μετέφερε την αρνητική εξέλιξη, λέγοντας: «Όσο περνάει ο καιρός είναι απαγορευτικό να επιχειρήσουμε να λειτουργήσουμε τη γραμμή. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα και με τα χαρτιά. Τείνουμε, εμείς, να μην την ξεκινήσουμε τη γραμμή, αυτή τη στιγμή. Είναι και θέμα συγκυριών, είναι και ο κορονοϊός στη μέση, πέραν του ότι η κίνηση θα μειώνεται όσο πλέον θα πηγαίνουμε προς τον χειμώνα. Πέρασε ο καιρός, πέρασε ένα καλοκαίρι που θα μπορούσαμε, ίσως από 1η Ιουλίου, να το βάλουμε μπροστά. Τώρα είναι απαγορευτικό να το κάνουμε».
Η επιθεώρηση, από την οποία πέρασε το φέρι μποτ πήγε πάντως σε όλα καλά, ωστόσο οι υπεύθυνοι, ζυγίζοντας τα συν και τα πλην, κατέληξαν -όπως μας λέει ο κ. Τρωιάνος- στο ότι «είναι λίγο τρελό να επιχειρήσουν να ξανανοίξουν μία γραμμή, χωρίς να ξέρουν και την κίνηση και το τι θα εισπράξουν».
Ανεξαρτήτως της πολιτικής βούλησης των δήμων, σε Αχαΐα και Φωκίδα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία παραπέμπει σε ενδιαφέρον της, για την εκτέλεση των δρομολογίων, από την άνοιξη του 2021 και μετά, ανάλογα με το πως θα’ ναι τότε τα πράγματα, οικονομικά και υγειονομικά.